Thrash the Dress

Dupa o nunta de pomina, multe mirese aleg sa isi distruga rochia de mireasa, totul fiind surprins in fotografii tematice extraordinare. Trash the dress a devenit si un obicei de nunta tot mai prezent in Romania, el fiind preluat din Occident. Exista numeroase variante adoptate de mirese in cadrul acestui obicei.

In unele cazuri, e posibil ca si mirele sa fie prezent in fotografii pentru a da intregului eveniment un aspect cat mai inedit. Trash the dress este o sedinta foto desfasurata in unele dintre cele mai neasteptate cadre, naturale sau nu.

Ea poate avea loc pe plaja, in noroi, la un club de echitatie sau pe scara de incendiu a unui bloc. Totul depinde de imaginatia si dorinta miresei. Fotograful implicat in acest proiect poate face si el anumite sugestii pentru a-i oferi miresei cat mai multe variante din care ea poate alege.

Cu Trash the dress se incheie tot ritualul legat de nunta, in special atunci cand mireasa nu vrea sa pastreze rochia. In cazul mireselor care vor sa o tina pentru a o arata si copiilor, exista si alte ritualuri si sedinte foto tematice in care rochia este protejata si pastrata.

Acest obicei neobisnuit este inspirat de tendinta generala a fotografilor de nunta de a da acestor momente un farmec aparte. Mirii si fotografii, in general, s-au cam saturat de sedinte foto in care intreaga familie se aduna pentru a fi fotografiata alaturi de ei, rezultatul fiind obtinerea unor fotografii lipsite de naturalete.

Moda Trash the dress a inceput in urma cu aproximativ 10 ani, atunci cand fotografii au vrut sa experimenteze neaparat si sa ofere mirilor o perspectiva diferita asupra nuntii lor. Totul a fost un succes, obiceiul raspandindu-se imediat in multe tari.

De regula, momentul Trash the dress face parte din pachetul asigurat de fotograf la nunta. El nu presupune costuri suplimentare pentru miri. Trash the dress ofera o perspectiva inedita din care este vazuta mireasa. Ea ea „coborata” de pe piedestalul nuntii si pusa in situatii neasteptate, care sa arate reintegrarea ei in cotidian.

Locatiile alese pentru sedinta foto Trash the dress trebuie sa fie unele in care ei sa se simta natural.Totul trebuie ales cu atentie si dozat asa cum trebuie, astfel incat sa nu alunece spre zona kitsch-ului. Trash the dress poate fi vazuta si ca o ocazie de care pot profita miresele pentru a se descarca dupa tensiunea uriasa la care ele pot fi expuse in timpul nuntii.

Unii miri aleg sa faca aceste fotografii pe o perioada mai lunga de timp, mergand in mai multe locuri. Ele se pot gasi si in tari diferite. E posibil ca mirii sa isi doreasca sa faca aceasta sedinta foto si mai tarziu, impreuna cu copilul lor. Alti videografi prefera sa faca scurtmetraje cu cei doi miri in locul sedintei foto Trash the dress. Ambele prezinta anumite avantaje si ofera o perspectiva diferita asupra nuntii. Cert este ca tot mai multe cupluri aleg in pachetul lor de fotografii de nunta si sedinta Trash the dress pentru a da o culoare aparte intregului eveniment.