Cum sa gasesti pretul corect – tarife optime la serviciile de fotografie, videografie si sonorizare de eveniment

Una dintre cele mai asteptate zile din viata familiei se apropie si aveti nevoie de serviciile unui bun fotograf, cameraman sau DJ. Nu va grabiti sa il angajati pe primul pe care il gasiti la o simpla cautare pe internet. Cautati cat mai mult, comparati tarife si incercati sa gasiti avantajele si dezavantajele pe care le are fiecare. O petrecere trebuie sa asigure distractia maxima pentru toata lumea. De aceea ii spunem “petrecere”. Invitatii vor sa se distreze cat mai bine si sa ramana cu amintiri frumoase. Fotografiile facute trebuie sa placa, in primul rand, protagonistilor. Imaginile inregistrate va vor ramane mult timp ca amintire.

Orice cautare a unui profesionist in domeniu trebuie sa inceapa prin fixarea unor date preliminare. Unul dintre cele mai importante aspecte este pretul (tarife) pe care sunteti dispusi sa il platiti. Un raport foarte bun al pretului si calitatii oferite este dat de angajarea unei echipe de profesionisti. Fiecare dintre ei se ocupa de un anumit aspect si va acoperi evenimentul cel mai bine din acel punct de vedere. E de evitat situatia in care fotograful trebuie sa si filmeze un eveniment. El nu va reusi sa faca ceea ce trebuie in nicio privinta.

DJ-ul trebuie sa se ocupe exclusiv de muzica si de efectele asociate acesteia. Serviciile de calitate vin la tarife pe masura. Insa pretul nu trebuie sa fie cel mai mic. Nici un pret extrem de mare nu este de dorit. Servicile prestate trebuie sa justifice pretul cerut de acei profesionisti. Exista anumite modalitati in care putem identifica si gasi cele mai bune servicii in domeniu la un pret pe care il veti considera rezonabil.

Mergeti pe recomandari!

In incercarea de a gasi cea mai buna varianta, puteti merge si pe recomandari. Prietenii si alte persoane cunoscute va pot indruma in aceasta privinta. Nu va puteti baza numai pe portofoliul pe care il vedeti la un specialist in acest domeniu. E nevoie de mai multe intalniri si de discutii fata in fata pentru a cunoaste toate detaliile unei eventuale colaborari. Daca nu aveti banii necesari inca de la inceput, ar fi bine sa intrebati daca ei pot fi achitati in rate sau dupa nunta. In acest caz, poate fi nevoie doar de un mic avans achitat specialistului pe care il alegeti.

Informatia este importanta
Un fotograf, un cameraman sau un DJ bun poate face parte dintr-un grup profesional. Exista multe asociatii si cluburi ale expertilor in diverse domenii. Acolo puteti fi siguri ca ati gasit persoana potrivita pentru evenimentul pe care il veti organiza. Exista si studiouri specializate care va pot oferi cei mai buni specialisti in domeniu. Ei se pricep si la editarea materialelor de profil.

Comparati tarife, comparati portofoliu, comparati ….
Este foarte important sa nu alegeti chiar primul fotograf sau cameraman pe care il vedeti. E nevoie de multe detalii pentru a lua o decizie buna. Atunci cand veti alege, ganditi-va daca ati putea avea vreo nemultumire. Si nu uitati sa cereti unele servicii suplimentare pe care unii fotografi, cameramani sau DJ le ofera. Astfel, pentru aceiasi bani, primiti mai mult.