Sedinta Foto Maternitate

In viata fiecarei familii exista momente cu totul speciale prilejuite de nasterea copiilor. Premergator acestui moment, parintii vor adesea sa pastreze amintiri cu tot ceea ce inseamna lunile de sarcina pentru ei. Aici intervine si fotograful profesionist, el lucrand alaturi de cei doi parinti in sedinte foto creative prin care este redata emotia asteptarii unui copil in viata familiei. Viitoarele mamici sunt foarte emotionate deoarece poarta greutatea unei sarcini, iar totul depinde de ele.

Fotografiile si filmarile realizate in cadrul unei asemenea sedinte ii implica pe cei doi parteneri si necesita colaborarea lor foarte buna cu fotograful. In general, sedintele foto de maternitate se fac in lunile avansate ale sarcinii sau chiar la spital, inaintea nasterii propriu-zise sau chiar dupa ce copilul a venit pe lume. O viitoare mamica trebuie sa se simta cat mai confortabil in timpul unei asemenea sedinte foto. Doar atunci cand ele se simt complet relaxate poate incepe sedinta foto.

Alegeti un loc potrivit

Multe sedinte foto si video de maternitate sunt facute in studio. Cadrele naturale nu ar trebui ignorate. Daca ele sunt alese cu atentie si ofera intimitatea dorita, rezultatul va fi unul spectaculos. In aceasta privinta, preferintele viitoarelor mamici sunt diferite. Unele vor sa aiba parte de o sedinta foto in care schimbarile pe care le sufera corpul sa fie vizibile in mod artistic. Altele vor sa apara imbracate in fotografii, alaturi de partenerul de viata.

Sedintele foto de maternitate pot fi facute si acasa. Acesta este locul unde familia se simte cel mai bine. Multe cupluri aleg acest loc pentru fotografiile care vor intra in albumul copilului lor. Fotografiile facute acasa arata cum era viata familiei inainte de venirea pe lume a noului membru al familiei.

Simplitatea, cheia succesului

Sedintele foto de maternitate si scurtele filmari din aceste momente trebuie sa fie facuteintr-un cadru cat mai simplu cu putinta. Cadrul este foarte important, iar in el nu trebui sa se gaseasca elemente inutile. Nimic nu trebuie sa distraga atentia aici.In centrul fotografiilor se va afla mereu mama.

Frumusetea viitoarei mamici

O viitoare mamica poate fi uneori ingrijorata de schimbarile care se produc cu corpul ei. De aceea, este preferabil ca ea sa aiba incredere in fortele proprii, iar frumusetea sa ii fie pusa in evidenta. Aici intervine si fotograful, el trebuie sao incurajeze permanent si sa puna in evidenta ipostazele cele mai bune pentru ea. E putin mai dificil in cazul fotografilor barbati, insa ei trebuie sa stie sa pastreze echilibrul in aprecierile pe care le fac. Altfel, viitoarea mamica s-ar putea simti jenata.

Punerea in evidenta a familiei

Din fotografiile de maternitate nu excludem barbatul. In ele trebuie sa se regaseasca din plin si familia. Aducerea pe lume a unui copil este si un prilej prin care dragostea pura dintre soti se manifesta din plin. In fotografiile de maternitate pot fi incradati si alti membri ai familiei sau rudele apropiate. Chiar si animalele de companie se pot potrivi in astfel de cadre. In acest fel, sedintele foto de maternitate vor fi asa cum familia le doreste: naturale, creative si pline de iubire.